Ugunsdzēsēji saņēmuši jau 115 izsaukumu par vētras nodarītajiem postījumiem

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš svētdienas pēcpusdienas saņēmis kopumā 115 izsaukumu par vētras nodarītajiem postījumiem, aģentūrai BNS pastāstīja VUGD pārstāve Viktorija Šembele.

Līdz pirmdienas plkst.12 visvairāk izsaukumu saņemts no Rīgas – 45, no Kurzemes saņemti 27 izsaukumi, no Rīgas reģiona un Jūrmalas – 23, no Zemgales – 11, savukārt no Vidzemes – 10.

Lielākais izsaukumu skaits ir saistīts ar kokiem, kas nokrituši uz ceļa braucamās daļas. Kopumā ugunsdzēsēji izbraukuši uz 82 šādiem glābšanas darbiem.

Sešos gadījumos ugunsdzēsēju palīdzība ir bijusi nepieciešama, jo stiprais vējš ir atrāvis jumta segumu. Savukārt Rīgā vējš uz Salu tilta bija atrāvis cauruli, kas apdraudēja satiksmes drošību. Ugunsdzēsēji glābēji atrauto cauruli noņēma.

Tāpat vairākās vietās koki bija uzkrituši uz ēku jumtiem. Vienpadsmit izsaukumi ir bijuši saistīti ar to, ka koki ir iekrituši elektrības vados vai arī vējš ir nogāzis apgaismes stabus.

VUGD turpina saņemt izsaukumus, kuri saistīti ar stiprā vēja radīto seku likvidēšanu.

Jau ziņots, ka, pēc ugunsdzēsēju sniegtās informācijas, vētrā ir arī viena cietusī. Rīgā, Mazajā Nometņu ielā, koks uzkritis automašīnai, kurā atradās sieviete un vīrietis. Vīrietim no automašīnas izdevies izkļūt, taču sievietes atbrīvošanai no auto bija nepieciešama glābēju palīdzība. Sieviete nogādāta slimnīcā.

VUGD aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, kā arī cilvēkiem bez vajadzības neiet ārā uz ielas.

Savukārt, ja iedzīvotājiem jāpārvietojas, VUGD aicina uzmanīties no reklāmas stendiem, celtniecības sastatnēm un kokiem.

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais