Ugunsdzēsēji saņēmuši jau 106 izsaukumus par vētras nodarītajiem postījumiem

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš svētdienas pēcpusdienas saņēmis jau 106 izsaukumus par vētras nodarītajiem postījumiem, ziņo VUGD pārstāve Viktorija Šembele.

Līdz pirmdienas plkst.11 visvairāk izsaukumu saņemti Rīgā un Rīgas reģionā ‒ 68, kā arī Kurzemē ‒ 27.

Pārsvarā izsaukumi saņemti par norautiem jumtiem, uz vadiem uzkritušiem kokiem, nogāztiem elektrības stabiem. Koki uzkrituši uz vairākiem auto.

Piemēram, Piņķos, kokam uzkrītot uz vienstāva dzīvojamās ēkas, daļēji iebrucis ēkas jumts.

Visvairāk izsaukumu ugunsdzēsējiem bijis laikā no plkst.8 līdz 9, taču pašlaik izsaukumu skaits samazinoties.

Jau ziņots, ka, pēc ugunsdzēsēju sniegtās informācijas, vētrā ir arī viena cietusī. Rīgā, Mazajā Nometņu ielā, koks uzkritis automašīnai, kurā atradās sieviete un vīrietis. Vīrietim no automašīnas izdevies izkļūt, taču sievietes atbrīvošanai no auto bija nepieciešama glābēju palīdzība. Sieviete nogādāta slimnīcā.

VUGD aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, kā arī cilvēkiem bez vajadzības neiet ārā uz ielas.

Savukārt, ja iedzīvotājiem jāpārvietojas, VUGD aicina uzmanīties no reklāmas stendiem, celtniecības sastatnēm un kokiem.

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais