Elektroapgāde traucēta aptuveni 25 tūkstošiem "Sadales tīkla" klientu

Spēcīgā vēja dēļ pirmdienas rītā pulksten 7.30 elektroapgāde bija traucēta aptuveni 25 tūkstošiem energokompānijas "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkla" klientu, norāda "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Lielākoties elektroapgādes traucējumi ir Vidzemē (Sigulda, Jūrmala, Ķekava) un Zemgalē (Bauska, Jelgava). Salīdzinoši mazāk vētra ir skārusi Kurzemi – pašlaik visvairāk avārijas atslēgumu ir Liepājā, informēja Bidere. Vienlaikus gan viņa uzsvēra, ka vētra joprojām turpinās un bojājumi ir visā teritorijā.

Bidere arī norādīja, ka avārijas atslēgumu skaits īpaši pieauga ap pusnakti, pārsvarā Vidzemē un Zemgalē, kur naktī konstatēti arī lielākie vētras izraisītie bojājumi – Madonā, Alūksnē, Gulbenē, Ogrē, kā arī Bauskā un Aizkrauklē.

Saskaņā ar "Latvenergo" pārstāves teikto vētras ietekmē Latvijā nav traucēts elektroenerģijas pārvades sistēmas darbs jeb to līniju darbība, kas nodrošina elektroapgādi starp reģioniem un Latvijas savienojumus ar kaimiņvalstu sistēmām. "Tātad – apgādes mugurkaulam nodarījumu nav. Lielākie vētras postījumi ir vidējā sprieguma elektrolīnijās - ja vakar [svētdien, 27.novembrī] vislielākais avārijas atslēgumu skaits bija Rīgas jūras līča un piekrastes reģionos, šobrīd vētra ir nodarījusi postījumus visā valsts teritorijā – Vidzemē, Zemgalē un Latgalē. Vismazāk avārijas atslēgumu ir Kurzemē," klāstīja Bidere.

Atbilstoši vētras virzībai un avārijas atslēgumu ģeogrāfiskajam izvietojumam, tās laikā "Sadales tīkls" ir atjaunojis elektroapgādi vairāk nekā 25 tūkstošiem klientu, taču jārēķinās, ka vētras postījumi ir mainīgi ar tendenci daudzviet atkārtoties, viņa piebilda. Pašlaik darbu sāk visas "Sadales tīkla" operatīvā izbraukuma un remontceltnieku brigādes – kopā 165, lai atjaunotu elektroapgādi iespējami īsākajā laikā. Uzsākot darbus, tiks izvērtēts, vai ir nepieciešams piesaistīt papildu spēkus – apakšuzņēmēju brigādes, vēstīja Bidere.

Jau vēstīts, ka pirmdien Latvijā turpinās vētra. Svētdienas naktī glābēji kopumā saņēmuši 50 izsaukumus vētras radīto postījumu novēršanai taču būtiski postījumi nav nodarīti.

Latvijā

Ukraiņu bērniem jāintegrējas Latvijas sabiedrībā, taču valsts vēl nav pilnībā izplānojusi, kas, kā un par kādu naudu šiem bērniem iemācīs latviešu valodu. Skolas jau tagad ceļ trauksmi. Tikmēr Saeima pirmajā lasījumā atbalstījusi izmaiņas Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas paredz, ka no nākamā gada 1. septembra ukraiņu bērniem Latvijā būs pienākums mācīties klātienē.

Svarīgākais