Vairāki vētrā krītoši koki bojā automašīnas

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas (VUGD) automašīnai, dodoties uz izsaukumu par vētras radīto postījumu novēršanu, uzkritis koks un izsitis stiklu, taču cilvēki nav cietuši, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja VUGD Civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieks Vilis Students.

Viņš sacīja, ka neskatoties uz bojāto auto, glābēji paveikuši savu darbu.

Koki vai apgaismojuma stabi uzkrituši arī uz citām automašīnām visā Latvijā. VUGD pārstāve Viktrija Šembele aģentūrai BNS pastāstīja, ka koks uzkritis uz automašīnas Rīgā, Mazajā Nometņu ielā un Mores ielā.

Savukārt Liepājā, Pulkveža Brieža ielā koks uzkritis uz mājas jumta, bet Jūras ielā stiprais vējš izgāzis žogu.

Šobrīd pieaug VUGD saņemto izsaukumu skaits, tostarp arī Rīgā. Līdz plkst. 8.30 VUGD bija saņēmis 67 izsaukumus vētras radīto postījumu novēršanai, tostarp Rīgā saņemto izsaukumu skaits dubultojies, divu stundu laikā pieaugot līdz 14 izsaukumiem no saņemtajiem septiņiem izsaukumiem vēl plkst. 6.30.

Jau vēstīts, ka pirmdien Latvijā turpinās vētra. Svētdienas naktī glābēji kopumā saņēmuši 50 izsaukumus vētras radīto postījumu novēršanai un aptuveni 25 tūkstošiem mājsaimniecību traucēta elektroenerģijas padeve, taču būtiski postījumi nav nodarīti.

Latvijā

Ukraiņu bērniem jāintegrējas Latvijas sabiedrībā, taču valsts vēl nav pilnībā izplānojusi, kas, kā un par kādu naudu šiem bērniem iemācīs latviešu valodu. Skolas jau tagad ceļ trauksmi. Tikmēr Saeima pirmajā lasījumā atbalstījusi izmaiņas Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas paredz, ka no nākamā gada 1. septembra ukraiņu bērniem Latvijā būs pienākums mācīties klātienē.

Svarīgākais