Nemieri Ēģiptē Latvijas tūristus nebiedē

© Scanpix/Reuters

Par spīti nemieriem Ēģiptē, kas pagājušās nedēļas nogalē atkal jau prasīja vismaz 36 cilvēku dzīvības, tūristu plūsma no Latvijas uz šo cenu ziņā pievilcīgo valsti neapsīkst.

Tiem, kas vēlas ne tikai gozēties saulē palmu ēnā un plunčāties Sarkanajā jūrā, bet arī apskatīt kultūrvēsturisko mantojumu, jāpaliek gribot, jo ekskursijas pašā Ēģiptē gan vairs tik bieži nenotiek.

«Šī situācija Ēģiptē uz tūristiem nekādi neattiecas, nav bijuši incidenti, kuros ciestu tūristi,» teic tūrisma operatora Novatours pārdošanas direktors Enriko Ružickis. Lai gan cilvēki uz ziņām par notikumiem Ēģiptē reaģē dažādi, neviens čārterreiss uz Ēģipti nav atcelts, jo tam arī nav pamata, skaidro E. Ružickis. Ja rodas šaubas par drošību Ēģiptē, tomēr nav iespēju atteikties no ceļojuma un atgūt samaksāto naudu, jo Novatours pārstāvis skaidro, ka operators jau naudu par viesnīcām ir samaksājis un atpakaļ to neieskaitīs.

«No Lietuvas vasarā bija čārteri un nebija problēmu. Visi nemieri jau ir Kairā,» skaidro E. Ružickis, piebilstot, ka tūristi bijuši apmierināti un servisa kvalitātes samazinājumu neesot izjutuši. Vienīgais, ko jūt atpūtnieki, – krietni samazinātas iespējas doties vietējās ekskursijas. Arī pašlaik nemieru dēļ ekskursijas uz Kairu nenotiek. Taču uz Luksoru, ja situācija ir droša, ekskursantu autobusi gan dodoties.

Pašlaik iespēju atpūsties saulainajā Ēģiptē piedāvā vairāki tūrisma operatori. Šogad sevi tirgū pieteikusi jauna kompānija Go Adventure, kas sākotnēji izziņoja par čārterlidojumu uzsākšanu no Rīgas, sākoties sezonai, taču pēdējās ziņas liecina, ka kompānija tūristus no Rīgas uz Ēģiptes kūrortiem vedīs tikai februārī. Ienākot tirgū jaunam spēlētājam, arī Teztour un Novatours samazināja savu lidojumu plānu. Taču kopumā, kā norāda E. Ružickis, pieprasījums pēc atpūtas Ēģiptes kūrortos palicis iepriekšējā gada līmenī.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais