VUGD aicina vecākus pavadīt bērnus uz skolu un bez vajadzības neiet ārā

Stiprā vēja dēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina vecākus pavadīt bērnus uz skolu un neiet bez vajadzības ārā no mājas, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja VUGD Civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieks Vilis Students.

Viņš aicināja cilvēkus būt piesardzīgus, vecākus cilvēkus pagaidīt pēcpusdienu un doties pēc iepirkumiem, kad vējš jau norimies.

Tāpat VUGD pārstāvis norādīja, ka kokiem var lūzt mazāki zari, un arī no tā iedzīvotājiem būtu jāuzmanās, lai negūtu kādu sejas traumu.

Students arī aicināja cilvēkus neiet ārā no telpām, ja nav tāda nepieciešamība, un mazāk braukt skatīties, piemēram, viļņus jūrā.

Ja iedzīvotājiem pa ceļam uz darbu ceļu aizšķērso kāds nokritis koks, tad jāzvana uz 112 un jānosauc iela un pilsēta, kur koks nokritis. Ja iespējams, tad aautovadītāji var turpināt ceļu.

Jau vēstīts, ka Latvijā pirmdien turpinās vētra. Pēc svētdienas nakts stiprā vēja dēļ bez elektrības ir aptuveni 25 tūkstoši mājsaimniecību, VUGD kopumā devies 50 izsaukumos novērts vērtas radītos postījumus, taču būtiski zaudējumi nav nodarīti.

Latvijā

Ukraiņu bērniem jāintegrējas Latvijas sabiedrībā, taču valsts vēl nav pilnībā izplānojusi, kas, kā un par kādu naudu šiem bērniem iemācīs latviešu valodu. Skolas jau tagad ceļ trauksmi. Tikmēr Saeima pirmajā lasījumā atbalstījusi izmaiņas Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas paredz, ka no nākamā gada 1. septembra ukraiņu bērniem Latvijā būs pienākums mācīties klātienē.

Svarīgākais