Elektrības padeves traucējumu dēļ pirmdien iespējami vilcienu kustības kavējumi

Pirmdien elektrības padeves traucējumu dēļ, ko izraisa spēcīgais vējš, ir iespējami vilcienu kustības kavējumi visā Latvijā, aģentūrai BNS pavēstīja dzelzceļa kompānijas "Latvijas dzelzceļš" sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Antra Birzule.

Viņa skaidroja, ka vēja radītie traucējumi elektrības padevei ietekmē dzelzceļa sakaru un signalizācijas sistēmu darbību.

Pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu pārstāvis Andrejs Fiļipovs aģentūrai BNS pastāstīja, ka pirmdienas rītā par 20 līdz 30 minūtēm varētu kavēties trīs vilcienu reisi Madona-Rīga, Zilupe-Rīga, kā arī Aizkraukle-Rīga, kurš no Aizkraukles izbrauc plkst. 6.48.

Citu elektrovilcienu satiksmē šobrīd nav traucējumu.

Aktuālā informācija par vilcienu kustību Latvijā iedzīvotājiem pieejama pa informācijas tālruni 1181.

Jau vēstīts, ka pirmdien Latvijā turpinās vētra. Svētdienas naktī glābēji kopumā saņēmuši 50 izsaukumus vētras radīto postījumu novēršanai taču būtiski postījumi nav nodarīti.

Latvijā

Ukraiņu bērniem jāintegrējas Latvijas sabiedrībā, taču valsts vēl nav pilnībā izplānojusi, kas, kā un par kādu naudu šiem bērniem iemācīs latviešu valodu. Skolas jau tagad ceļ trauksmi. Tikmēr Saeima pirmajā lasījumā atbalstījusi izmaiņas Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas paredz, ka no nākamā gada 1. septembra ukraiņu bērniem Latvijā būs pienākums mācīties klātienē.

Svarīgākais