Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Kokaudzētavas: Ziemassvētku eglītes pašlaik pērk vairumtirdzniecībā; cenas nav mainītas

Pašlaik Ziemassvētku eglītes tiek pirktas vairumtirdzniecībā, un to cenas, salīdzinot ar pagājušo gadu, nav mainītas, pastāstīja aptaujāto kokaudzētavu pārstāvji.

Zemnieku saimniecības "Kalnasalas" pārstāvis Vilmārs Freimanis aģentūrai BNS pastāstīja, ka pašlaik eglītes tiek aktīvi tirgotas vairumtirdzniecībā. "Pagaidām privātpersonas mazāk interesējas. Visvairāk pašlaik pārdodam bērnudārziem, skolām, valsts iestādēm. Izglītības iestādēm piedāvājam arī 20% atlaidi, bet kopumā cenas palikušas iepriekšējā gada līmenī," teica Freimanis.

Arī Zaļenieku kokaudzētavas īpašnieka zemnieku saimniecības "Aptiekas" saimnieks Imants Parfenovičs pastāstīja, ka visvairāk eglītes tiek pārdotas vairumā. "Vairumtirdzniecībā tagad ļoti aktīvi iepērk gan grieztās eglītes, gan podiņos. Mazumtirdzniecībā cilvēki visvairāk interesēsies tieši pirms Ziemassvētkiem, 20.datumos [decembrī]," viņš klāstīja, piebilstot, ka iepriekš gan pieprasījums pēc Ziemassvētku eglītēm bija krietni lielāks un pēdējos gados tas ir samazinājies.

Kokaudzētavas "Bīlasti" īpašnieks Māris Deičmanis atklāja, ka, reaģējot uz mazo eglīšu pieprasījumu iepriekšējos gados, uzņēmums ir pārtraucis eglīšu audzēšanu. "Mēs šogad visas savas eglītes izpārdevām vairumtirdzniecībā veikalu tīkliem. Pāris gadus atpakaļ eglītes nevienam nevajadzēja, tāpēc mēs tās vairāk neaudzēsim," pastāstīja Deičmanis, piebilstot, ka uzņēmums tagad ražo dzīvžogu materiālu.

Savukārt kokaudzētavu "Meža rasas" un "Baltezers" pārstāvji apliecināja, ka iedzīvotāji ir aptaujājušies par eglīšu cenām, taču pastiprināta aktivitāte vēl nav novērota. Arī šajās kokaudzētavās netiek prognozēts Ziemassvētku eglīšu cenu pieaugums.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā gadā pieprasījums pēc Ziemassvētku eglītēm pieauga, salīdzinot ar 2009.gada pieprasījuma kritumu par 70-80%.