Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

"Vienotības" mērķis Latviju trīs gados padarīt par tautsaimniecības izaugsmes līderi Baltijā

"Vienotība" sestdien kongresā pieņēma rezolūciju, kurā izvirzīts mērķis trīs gadu laikā Latviju padarīt par tautsaimniecības izaugsmes līderi Baltijā, attīstībā apsteidzot eirozonas valstis.

Rezolūcijā izklāstīti arī mērķi trīs gadu laikā Latvijai kļūt par vienu no pirmajām 50 valstīm Globālās Konkurētspējas indeksā. Tāpat trīs gadu laikā paaugstinātu Latvijas vietu Apvienoto Nāciju Tautas attīstības indeksā, līdz ar konsekventu ekonomikas augšupeju panākot arī sabiedrības labklājības pieaugumu, cilvēkiem ne vien iegūstot no attīstības procesa, bet arī piedaloties tajā.

"Turpinot savu darbu Latvijas izaugsmes un attīstības nodrošināšanai, mums jāpatur prātā tie valsts attīstības mērķi, kuru sasniegšanas vārdā strādājam - vesela un izglītota sabiedrība, par savu nākotni drošas un kuplas ģimenes, pārtikuši un lepni cilvēki. Latvijai atkal jākļūst par mājām tautiešiem, kas devušies svešumā," norādīts rezolūcijā.

Dokumentā norādīts, ka "Vienotības" radīšanas laikā par augstāko mērķi izvirzīts veidot Latviju kā nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuras sabiedrība būtu izglītota, vesela un droša par nākotni.

"Savā darbā esam pierādījuši, ka, apvienojot spēkus, iespējams panākt daudz vairāk nekā vienatnē. Kā partija esam spējuši apvienot valstiski domājušus labēji centriskos politiskos spēkus, veidojot "Vienotību" par Latvijas politikas līderi. Ar saviem darbiem Saeimā, valdībā, Latvijas pilsētās un novados, esam nodrošinājuši Latvijas vietu šobrīd Eiropā straujāk augošo ekonomiku vidū. Mēs esam pierādījuši, ka vienotībā ir spēks," klāstīts rezolūcijā.

Jau vēstīts, ka sestdien Tukumā notiek "Vienotības" kongress, kurā par partijas valdes priekšsēdētāju ievēlēta Solvita Āboltiņa, bet partijas domes vadītāju - Sandra Kalniete. Tāpat tiks ievēlēta jauna valde 20 cilvēku sastāvā.