Gaidāmās vētras dēļ "Latvenergo" strādās pastiprinātā režīmā, gatava iesaistīties arī armija

Gaidāmās vētras dēļ "Latvenergo" no sestdienas strādās pastiprinātā režīmā, aģentūru BNS informēja uzņēmuma pārstāve Ivita Bidere.

Atbilstoši Latvijas sinoptiķu sniegtajām ziņām svētdien un naktī uz pirmdienu ir gaidāma vētra. Visnopietnākā vēja pastiprināšanās notiks naktī uz pirmdienu, kad rietumu vējš teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniegs 18–23 m/s, bet Kurzemē, jo īpaši jūras piekrastē, gaidāma pat ļoti stipra vētra ar vēja brāzmām 25–30 m/s.

"Latvenergo" brīdina, ka šajās dienās var rasties avārijas situācijas elektrolīnijās, kā arī iespējami elektroapgādes traucējumi.

Tāpēc no sestdienas AS "Sadales tīkls" elektrotīklu dispečeri, operatīvo izbraukumu brigāžu elektromontieri un reģionu tehniskā virziena personāls visā Latvijā strādās pastiprinātā režīmā, nodrošinot gatavību novērst iespējamos masveida bojājumus 0,4–20 kV gaisvadu elektriskajā tīklā, norādīja Bidere.

Ja vētras dēļ tiks traucēta elektroapgāde, par atslēgumu un tā novēršanas gaitu klienti tiks informēti ar īsziņu (SMS). Uzņēmuma pārstāve paskaidroja, ka par vispārējiem bojājumiem SMS tiek sūtīti pa datubāzē reģistrēto lietotāju norādīto kontakttālruni.

"Latvenergo" arī aicina iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā un netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt dzīvību. Par bīstamām situācijām ir jāziņo Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

Arī Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Zemessardzei dots rīkojums būt gataviem iesaistīties atbalsta sniegšanā civilās aizsardzības sistēmai, ja brīvdienās prognozētās vētras dēļ būs saņemts lūgums tās radīto seku novēršanā, aģentūru BNS informēja Aizsardzības ministrija.

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais