Premjers piektdien Lietuvā runās par situāciju bankā "Snoras"

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piektdien, 25.novembrī, dosies uz Lietuvu, lai darba vizītes laikā tiktos ar Lietuvas Ministru prezidentu Andri Kubiļu (Andrius Kubilius), aģentūru BNS informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Papildus iepriekš plānotajai darba kārtībai, kas saistīta ar abu valstu divpusējo sadarbību, tostarp sadarbību enerģētikas projektos, valstu vadītāju tikšanās galvenā sarunu tēma būs situācija Lietuvas valdības nacionalizētajā komercbankā "Snoras". Dombrovskis aicina Lietuvas pusi nekavējoties lemt par finanšu sektora stabilizāciju saistībā ar "Snoras".

Ministru prezidenta uzdevumā piektdien uz Lietuvu delegācijas sastāvā dosies arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Irēna Krūmane, Latvijas Bankas padomes locekle Zoja Razmusa un Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš, lai panāktu risinājumus saistībā ar "Latvijas Krājbanku".

Dombrovskis un Kubiļus piedalīsies Lietuvas un Latvijas sadarbības pārskata prezentācijā, iepazīsies ar Visaginas atomelektrostacijas būvniecības plāniem un pārrunās citas aktualitātes enerģētikas jomā.

Premjers Latvijā atgriezīsies piektdien, 25.novembrī.

Svarīgākais