"Latvijas Krājbankas" bankomātos naudu varēs izņemt līdz pulksten 22

Privātpersonas līdz trešdienas pulksten 22 "Latvijas Krājbankas" bankomātos varēs izņemt 50 latu, aģentūru BNS informēja "Latvijas Krājbankas" pārstāve Dace Dūze.

Viņa atgādināja, ka trešdien "Latvijas Krājbankas" klientiem bija pieejama izmaksa no bankomātiem ar "Latvijas Krājbankas" emitētām debetkartēm, kuras piesaistītas fizisko personu norēķinu kontiem. Vienas dienas pieejamais limits noteikts 50 latu apmērā.

Viņa informēja, ka šādā pašā apmērā un ar šādiem pašiem nosacījumiem izmaksas no bankomātiem būs pieejamas arī ceturtdien, 24.novembrī. "Latvijas Krājbankas" bankomāti darba režīmā darbosies trešdien līdz pulksten 22 un atjaunos savu darbību ceturtdien no pulksten 9.

Jau vēstīts, ka trešdienas rītā pie "Latvijas Krājbankas" bankomātiem veidojās garas rindas. Bankomāti tehnisku problēmu dēļ darbu sāka vēlāk, nekā plānots iepriekš. Kopš 21.novembra, kad Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) apturēja bankas darbību, klientiem jebkāda naudas izmaksa nebija iespējama.

FKTK padome 21.novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra.

Savukārt Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar "Latvijas Krājbanku".

Lietuvas valdība nacionalizējusi 100% "Latvijas Krājbankas" lielākās īpašnieces – bankas "Snoras" – akciju, kuru kontrolpakete piederēja Krievijas uzņēmējam Vladimiram Antonovam. Lietuvas centrālā banka saņēmusi informāciju no ārvalstīm, ka "Snoras" aktīvos trūkst vērtspapīru vairāk nekā miljarda litu (204 miljonu latu) vērtībā.

"Snoras" pieder nedaudz vairāk kā 60% "Latvijas Krājbankas" akciju. Pēc aktīvu apmēra "Latvijas Krājbanka" septembra beigās bija devītā lielākā no 31 Latvijas bankas.

Svarīgākais