Krievijas pilsētā Permā uzstāda Latvijā ražotu glābējsilīti

Televīzijā redzētais sižets par glābējsilītēm Latvijā devis ierosmi šādu praksi pārņemt arī Krievijas pilsētā Permā, informē sabiedrisko attiecību kompānijas "Divi gani" pārstāve Laura Zvirbule.

Atklāšana Permā notika pagājušajā nedēļā klīnikas "Медлайф" teritorijā, un tur glābējsilīte tiek saukta par "Колыбель надежды" jeb cerību šūpuli. Permā tika uzstādīta Latvijā ražota glābējsilīte un projekts tika realizēts, vadoties pēc "Divu ganu" sniegtajām konsultācijām, kas nodarbojas ar glābējsilīšu iekārtošanu Latvijā.

Zvirbule pastāstīja, ka pārstāvji no Permas ar viņiem pirmo reizi sazinājās pavasarī, kad bija redzējuši televīzijas sižetu par Latvijas glābējsilītēm. Viņi zvanīja ar lūgumu palīdzēt izveidot to arī Permas apgabalā, jo tur triju mēnešu laikā tikuši atrasti 22 miruši zīdaiņi.

"Aicinājumam palīdzēt atsaucāmies, lai sabiedrībā rosinātā diskusija par bērna dzīvības vērtību šķērsotu arī valstu robežas. Bērna dzīvība ir vislielākā vērtība jebkurā pasaules vietā, un kaut vai vienas izglābšana liecina par šāda projekta nepieciešamību. Sadarbības laikā kolēģiem no Permas palīdzējām ne tikai ar padomu, bet arī praktiski – Permas apkaimes pirmā glābējsilīte ir izgatavota Latvijā," klāstīja Zvirbule.

Pēc viņas teiktā, nākamo glābējsilīti Krievijā plānots uzstādīt Dobrjankas ciemata slimnīcā, papildu projekta ieviešana tiek pārrunāta gan ar Maskavas, gan Sanktpēterburgas slimnīcām.

Glabējsilītē vecāki var anonīmi atstāt zīdaini.

Latvijā pirmā glābējsilīte tika atklāta 2009.gadā Rīgā, tad sekoja Liepāja un Daugavpils, kā arī nesen glābējsilīte iekārtota Ventspils slimnīcas teritorijā.

Glābējsilītēs Latvijā ievietoti 12 mazuļi – septiņas meitenes un pieci zēni. Deviņi mazuļi atstāti Rīgā, divi – Liepājā, bet viens – Daugavpilī.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.