"Latvijas Krājbankas" bankomātos naudu varēs izņemt no pulksten 9.00

Privātpersonas no trešdienas pulksten 9.00 no rīta "Latvijas Krājbankas" bankomātos varēs izņemt 50 latu, LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" teica Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) biroja vadītāja Anna Dravniece.

Pagaidām bankas bankomāti nestrādā.

Viņa stāstīja, ka naudu varēs izņemt no "Latvijas Krājbankas" bankomātiem ar bankas izdotajām maksājumu kartēm.

Dravniece piebilda, ka savukārt "Latvijas Krājbankas" klientiem, kam ir kredītsaistības bankā ir noteikti jāzvana uz banku un jāinformē par gatavību samaksāt maksājumus. "Soda procenti noteikti netiks piemēroti, bet noteikti ir jāvēršas bankā, lai tiek fiksēta šī labā griba norēķināties," teica FKTK pārstāve.

Viņa atgādināja, ka no 24.novembra būs atvērti arī "Latvijas Krājbankas" klientu apkalpošanas centri.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka FKTK padome 21.novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra.

Savukārt Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar "Latvijas Krājbanku".

Lietuvas valdība nacionalizējusi 100% "Latvijas Krājbankas" lielākās īpašnieces – bankas "Snoras" – akciju, kuru kontrolpakete piederēja Krievijas uzņēmējam Vladimiram Antonovam. Lietuvas centrālā banka saņēmusi informāciju no ārvalstīm, ka "Snoras" aktīvos trūkst vērtspapīru vairāk nekā miljarda litu (204 miljonu latu) vērtībā.

"Snoras" pieder nedaudz vairāk kā 60% "Latvijas Krājbankas" akciju. Pēc aktīvu apmēra "Latvijas Krājbanka" septembra beigās bija devītā lielākā no 31 Latvijas bankas.

Svarīgākais