Valdība uzdod FM apzināt valsts uzņēmumus un iestādes, kas ir "Latvijas Krājbankas" klienti

Valdība otrdien uzdevusi Finanšu ministrijai (FM) apzināt valsts iestādes, kā arī pašvaldības un valsts uzņēmumus, kuriem nav pieejami līdzekļi no kontiem "Latvijas Krājbankā". Plānots, ka Valsts kase grūtībās nonākušajiem "Latvijas Krājbankas" klientiem varēs izsniegt īstermiņa aizdevumus, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistus informēja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

"Ņemot vērā, ka "Latvijas Krājbankā" ir līdzekļi gan no pašvaldībām, gan valsts iestādēm un uzņēmumiem, mēs sagatavojām tālākās rīcības scenārijus. Te ir runa par īstermiņa risinājumiem, līdz būs skaidra tālākā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas darbība attiecībā uz banku," teica premjers.

Viņš pastāstīja, ka ar pašvaldībām komunikācija notiek pastāvīgi un jau trešdien, atverot jaunus kontus citās bankās, pašvaldības varēs saņemt kārtējo iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) maksājuma daļu. Tāpat pašvaldībām būs iespējams saņemt kredītus Valsts kasē.

Savukārt valsts uzņēmumiem, kuriem ir konti "Latvijas Krājbankā", arī būs iespējams saņemt īstermiņa aizdevumus no Valsts kases.

Jau ziņots, ka FKTK padome 21.novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra.

Svarīgākais