"Latvijas Krājbankas" klienti trešdien no rīta varēs saņemt 50 latu [papildināta]

Privātpersonas no trešdienas, 23.novembra, "Latvijas Krājbankā" varēs izņemt 50 latu, aģentūrai BNS sacīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) biroja vadītāja Anna Dravniece.

Savukārt "Latvijas Krājbankas" pārstāve Dace Dūze aģentūrai BNS pastāstīja, ka skaidru naudu bankas klienti ar norēķinu kartēm varēs izņemt bankomātos.

Viņa informēja, ka no trešdienas, 23.novembra, "Latvijas Krājbankas" klientiem būs pieejamas izmaksas no "Latvijas Krājbankas" bankomātiem ar bankas emitētām debetkartēm, kuras piesaistītas fizisko personu norēķinu kontiem. "Vienas dienas pieejamais limits noteikts 50 latu apmērā," sacīja Dūze un piebilda, ka arī turpmākajās dienās ik dienu būs iespējams izņemt pa 50 latiem.

Savukārt no ceturtdienas, 24. novembra, ikdienas režīmā darbosies arī "Latvijas Krājbankas" klientu apkalpošanas centri, un arī tajos klientiem būs pieejams pakalpojums - naudas līdzekļu izmaksa noteiktā limita apmērā, klāstīja Dūze.

FKTK priekšsēdētāja Irēna Krūmane otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" sacīja, ka "Latvijas Krājbankas" klientiem 50 latu dienā tiks izmaksāts šīs nedēļas darbadienās, bet no nākamās nedēļas plānots nodrošināt garantēto noguldījumu izmaksu.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka FKTK padome 21.novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra.

Savukārt Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar "Latvijas Krājbanku".

Lietuvas valdība nacionalizējusi 100% "Latvijas Krājbankas" lielākās īpašnieces - bankas "Snoras" - akciju, kuru kontrolpakete piederēja Krievijas uzņēmējam Vladimiram Antonovam. Lietuvas centrālā banka saņēmusi informāciju no ārvalstīm, ka "Snoras" aktīvos trūkst vērtspapīru vairāk nekā miljarda litu (204 miljonu latu) vērtībā.

"Snoras" pieder nedaudz vairāk kā 60% "Latvijas Krājbankas" akciju. Pēc aktīvu apmēra "Latvijas Krājbanka" septembra beigās bija devītā lielākā no 31 Latvijas bankas.

Svarīgākais