Naktī pastiprināsies vējš, sestdien visā valstī gaidāms arī lietus

18.novembra vakarā laikapstākļi Latvijā saglabāsies nemainīgi, vietām nedaudz un īslaicīgi līs, bet sestdien visā valstī būs vēja brāzmas un lietus.

Vējš sāks pastiprināties naktī, un sestdienas rītā gaidāmas rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 12-17 metriem sekundē. Pretvēja krastā naktī un no rīta vēja ātrums brāzmās sasniegs 20 metru sekundē. Pēcpusdienā vējš pamazām pierims un iegriezīsies no ziemeļrietumiem.

Naktī vietām - pārsvarā valsts ziemeļos - nedaudz līs, sestdienas rītā lietus zona izpletīsies tālāk uz dienvidiem, tādējādi sestdien pirmo reizi šomēnes līs visā valstī. Lietus intensitāte būs neliela līdz mērena; dienas otrajā pusē, sākot no valsts ziemeļiem, nokrišņi mitēsies un mākoņu sega kļūs plānāka.

Gaisa temperatūra sestdien no rīta un dienā paaugstināsies līdz +7..+10 grādiem.

Rīgā lietus gaidāms sestdien no rīta un līdz agrai pēcpusdienai. Stiprākais vējš pūtīs rīta stundās - dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 15-16 metru sekundē. Dienas gaitā tas pierims un pāries ziemeļrietumu vējā. Gaisa temperatūra galvaspilsētā sestdien paaugstināsies līdz +9 grādiem.

Svarīgākais