Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Laimis Rācenājs pārvests uz Latviju un pateicas visiem ziedotājiem

Dziedātājs Laimis Rācenājs otrdien ar lidmašīnu pārvests uz slimnīcu Rīgā un pateicas visiem ziedotājiem, aģentūrai BNS teica mākslinieka dzīvesbiedre Karīna Elcere.

Rācenājs smagas traumas guva ceļu satiksmes negadījumā Itālijā, un ilgu laiku viņa stāvoklis bija tāds, kas liedza viņu transportēt. Tā kā Rācenājam apdrošināšana sedza tikai neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu, tika sākta ziedojumu vākšana, kurā iegūti aptuveni septiņi tūkstoši latu.

"Viņš [Rācenājs] iepazīstas ar ziedotāju sarakstu, un tas viņu ļoti uzmundrina. Viņš ir tik priecīgs, ka cilvēki viņu atceras un mīl. Viņš lūdza visiem pateikt paldies un teica, ka viņam jāgatavojas lielam koncertam un jāuzstājas," pastāstīja Elcere.

Pagaidām nav skaidri zināms, cik ilgi māksliniekam vēl būs jāārstējas slimnīcā. Pēc Elceres teiktā, Rācenājs notriekts, iespējams, uz gājēju pārejas, kuras dēļ guvis kaulu lūzumus un dažādus sasitumus.

Ātrās palīdzības dienestā aģentūrai BNS sacīja, ka Rācenājs uz Latviju pārvests ar pasažieru lidmašīnas reisu, kurā speciāli izbrīvēta vieta cietušā pārvešanai. Viņu pavadīja mediķis no Latvijas.

Rācenājs ceļu satiksmes negadījumā cieta oktobra beigās Romā.