Saeimas vairākums sola atbalstu balsojumā par Streļčenoku KNAB vadītāja amatā

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien nolēma lūgt Saeimas prezidiju iekļaut ceturtdienas sēdes darba kārtībā balsojumu par Jaroslava Streļčenoka apstiprināšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatā.

Vēl pirms balsojuma ceturtdien ar Streļčenoku tiksies Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), bet pārējās frakcijas un neatkarīgie deputāti solījuši KNAB vadītāja amata kandidātu atbalstīt. Tādējādi pēc publiskajiem paziņojumiem var prognozēt, ka Streļčenoks kļūs par KNAB vadītāju.

Atbalstu Streļčenokam solījusi "Vienotība", Nacionālā apvienība un seši neatkarīgie deputāti. Viņu atbalstīs Zatlera Reformu partijas frakcija, aģentūrai BNS apliecināja frakcijas pārstāvis Edgars Demiters. Arī opozīcijā esošie "Saskaņas centra" deputāti vienbalsīgi balsošot par.

Lai gan ZZS ar Streļčenoku vēl tikai tiksies, šīs frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis žurnālistiem atzina, ka ceturtdienas rītā plānotā saruna ar Streļčenoku būs iepazīšanās tikšanās un viedoklis esot labvēlīgs valdības virzītajam KNAB vadītāja amata kandidātam.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien vienbalsīgi nolēma apstiprināšanai KNAB priekšnieka amatā virzīt pašreizējo KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieku Streļčenoku, kuru par labāko atzina konkursa komisija. Valdība lūgusi par Streļčenoka apstiprināšanu amatā Saeimā balsot jau ceturtdien. Jauns vadītājs KNAB bija jāmeklē, jo par dažādiem pārkāpumiem no amata atbrīvoja iepriekšējo KNAB šefu Normundu Vilnīti.

Svarīgākais