Satversmes tiesai papildu finansējumu 2012.gadā nepiešķirs

Valdība otrdien, izskatot pasākumus papildu budžeta konsolidācijai, neatbalstīja Satversmes tiesas (ST) lūgumu piešķirt nākamā gada budžetā papildu finansējumu 42,8 tūkstošu latu apmērā, aģentūrai BNS pavēstīja Ministru kabineta preses sekretāre Zanda Šadre.

ST lūdza piešķirt 12,8 tūkstošus latu mēbeļu, datortehnikas iegādes un kosmētiskā remonta izdevumiem publisko tiesas sēžu nodrošināšanai un 30 tūkstošus latu ST ēkas remontam.

Valdība neatbalstīja arī lūgumu piešķirt 8000 latu 2013.gadā un 40 tūkstošus latu 2014.gadā ēkas remonta turpināšanai.

Valdība lēmumu pamatojusi, ņemot vērā, ka 2012.gada budžetā ir vēl vairāk jāsamazina izdevumi un ir jānodrošina fiskālā disciplīna.

Satversmes tiesa vēstulē valdībai informējusi, ka tiesas ēkas, kas ir arhitektūras piemineklis, remontam nepieciešami kopumā 78 tūkstoši latu, taču, ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī, būvdarbu izmaksas ir iespējams sadalīt, un nākamgad ir nepieciešami 30 tūkstoši latu. Pārējos darbus ir iespējams veikt nākamajos divos gados.

Vēstules nobeigumā ST informējusi, ka ST izmantos tiesības aizstāvēt savu viedokli Saeimā par ST darbībai nepieciešamo finansējumu.

Jau vēstīts, ka starptautiskie aizdevēji pieprasījuši valdībai nākamā gada budžetu konsolidēt lielākā apmērā, nekā valdība piedāvājusi. Ministru kabinets sākotnēji vienojās par konsolidācijas pasākumiem 126 miljonu latu apmērā un tagad sagatavojis papildu pasākumus nedaudz vairāk kā 20 miljonu latu apmērā.

Svarīgākais