Rosina uz mēnesi atlikt balsojumu par KNAB priekšnieka Streļčenoka iecelšanu

Saeimas neatkarīgo deputātu grupa aicina par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka iecelšanu balsot pēc grozījumu izdarīšanas Saeimas Kārtības rullī, paredzot atklātu balsojumu par izvirzīto kandidātu Jaroslavu Streļčenoku.

Deputāti norādījuši – lai veiktu atbilstošus grozījumus un par KNAB priekšnieku būtu atklāts balsojums, ir nepieciešams vien nepilns mēnesis. Likumprojektu par Saeimas Kārtības ruļļa grozījumiem Saeimā otrajā lasījumā paredzēts izskatīt 3.decembrī, pēc tam grozījumiem nepieciešamo formalitāšu ieviešanai vajadzīgs pavisam neilgs laiks.

Par to aģentūru BNS informēja deputātu pārstāve Ginta Šveicere.

Neatkarīgo deputātu grupa uzskata, ka KNAB tās pašreizējās priekšnieka pienākumu izpildītājas Jutas Strīķes vadībā strādā produktīvi un tas, ka balsojums aizkavēsies par vienu mēnesi, iestādes darbam nekādi nekaitēs. Deputāti atbalsta Streļčenoka kandidatūru uz KNAB priekšnieka amatu, paziņoja Šveicere.

Vienlaikus neatkarīgie deputāti vērš uzmanību uz faktu, ka pašlaik Saeimas Kārtības rullis paredz daudz aizklātu balsojumu par valsts amatpersonām un šo aizklātumu deputāti nereti izmantojuši, lai slēptu savus balsojumus un to motīvus. Tādēļ neatkarīgo deputātu grupa atbalsta atteikšanos no aizklātajiem balsojumiem.

Jau vēstīts, ka koalīcijas partneri, tostarp seši neatkarīgie deputāti, sola atbalstīt Jaroslavu Streļčenoku Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja amatam.

Valdība par Streļčenoku lems otrdien sēdes slēgtajā daļā. Ja valdība viņu atbalstīs, par Streļčenoku būs vēl jābalso Saeimai, kas ieceļ KNAB priekšnieku.

Svarīgākais