Avīze: LBAS pieprasīs policistu arodbiedrības valdei izvērtēt Sūnas braucienu uz Maskavu

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) pieprasīs Latvijas Apvienotajai policijas arodbiedrībai (LAPA) valdes sēdē izvērtēt tās vadītāja Agra Sūnas braucienu uz Maskavu, un atkarībā no tā tiks vērtēta arī Sūnas atrašanās LBAS valdē, "Latvijas Avīzei" atzinis LBAS priekšsēdis Pēteris Krīgers.

Viņš uzsvēris, ka Sūna uz šo uz Krievijas premjerministra Vladimira Putina atbalstītās Internacionālās frontes kongresu nebraucis kā LBAS pārstāvis.

"Esam izvērtējuši šo viņa vojāžu un pieprasīsim LAPA sasaukt valdes sēdi, kur piedalīsies arī mūsu pārstāvis, lai kopīgi izvērtētu Sūnas kunga rīcību. Vadoties no policistu arodbiedrības lēmuma, vērtēsim arī viņa atrašanos LBAS valdē, ko patiesībā bijām plānojuši darīt jau agrāk," pavēstījis Krīgers.

Drīzumā esot gaidāms LBAS kongress un nolemts, ka Sūna tajā nevarēs piedalīties kā delegāts.

Krīgers gan cer, ka Sūna paskaidros biedriem savus pēdējā laika izgājienus un ieceres, kā attīstīt policistu arodbiedrību. "Man personīgi radies iespaids, ka Sūnas kungs vairāk domā par politisko darbību, nevis policistu tiesību aizstāvēšanu. Arodbiedrība viņam laikam bija nepieciešama tikai kā pakāpiens ceļā uz politisko karjeru," kritizējis Krīgers.

Arī Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Valdis Keris avīzei atzinis, ka Sūnas rīcību vērtē negatīvi un LBAS kongresā decembra sākumā, lemjot par jauno valdi, vajadzētu izvērtēt šo gadījumu.

Raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka Sūna Maskavā piedalījies Krievijas premjerministra Vladimira Putina atbalstītās Internacionālās frontes kongresā, kur spriests par to, ka zudušās Padomju Savienības vietā jāveido jauna.

Svarīgākais