Pabriks norāda uz Ušakova divkosību, parakstoties par krievu valodas statusu

Aizsardzības ministrs un "Vienotības" valdes loceklis Artis Pabriks norāda uz Rīgas mēra Nila Ušakova ("Saskaņas centrs") divkosību, parakstoties par krievu valodu kā otru valsts valodu.

Pabriks aģentūrai BNS sacīja, ka Ušakova rīcība ir vērtējama kā "politiskais PR".

"Tas veicina politisko nestabilitāti un ir politiski divkosīgi," secināja Pabriks.

Jau vēstīts, ka Ušakovs parakstījies par referenduma rīkošanu, lai krievu valodu atzītu par otru valsts valodu. Ušakovs otrdien izplatīja paziņojumu medijiem, kurā paskaidroja, ka pašlaik notiekošā parakstu vākšana tikai ļoti nosacīti ir saistīta ar krievu valodas statusu.

"Tā ir saistīta ar cieņu. Cilvēki, kuri tagad atnāk parakstīties par referenduma rīkošanu, parāda pašreizējiem valdošajiem politiķiem, ka viņiem ir apnikusi šī attieksme un ka viņi vēlas saglabāt savu pašcieņu," klāsta politiķis.

Parakstu vākšana ilgs līdz 30.novembrim. Tā tika ierosināta pēc tam, kad biedrība "Dzimtā valoda" sākotnēji Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedza 12 tūkstošus pilsoņu parakstu, lai oficiāli visā Latvijā par Satversmes grozījumiem notiktu parakstu vākšana. Ja parakstu vākšanā par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai būs parakstījušies 154 379 pilsoņi, Satversmes grozījumus iesniegs Saeimā.

Latvijā

Pagājušajā nedēļā uzzinājām, ar ko vainagojušās diskusijas par nodokļu reformu. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes augs, taču pieaugs arī neapliekamais minimums un minimālā alga. Izmaiņas skars arī pensiju otro līmeni, bet galīgais lēmums vēl jāpieņem valdībai un Saeimai. “Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots sabiedrības viedoklis par valdības darbu pie nodokļu reformas.

Svarīgākais