Debašu raidījuma "Kas notiek Latvijā?" vietā būs Rēdera vadītā "Sastrēgumstunda"

Latvijas Televīzijas (LTV) jaunā diskusiju raidījuma nosaukums būs "Sastrēgumstunda", un Gundara Rēdera vadībā tas ēterā būs skatāms no 16.novembra, un pirmā raidījuma tēma būs veltīta valstij, norāda LTV pārstāve Ieviņa Ancena.

Latvijas dzimšanas dienas priekšvakarā raidījuma tēma būs "Es un valsts". Raidījums ik trešdienu no 16.novembra būs skatāms tiešraidē plkst.21.20.

Diskusiju mērķis būs ne tikai analizēt konfliktus un pretrunas politiskajos, ekonomiskajos un citos Latvijas iedzīvotājiem svarīgos jautājumos, bet identificēt problēmu un diskusijas gaitā meklēt tai risinājumu. Tāpēc raidījuma moto skan: "Tev ir ko teikt? Runā!"

"Skatītājiem nav vajadzīgi sarunu raidījumi, kurus amatpersonas uztver kā ērtu bezmaksas raidlaiku savu viedokļu paušanai, problēmas risinājuma vietā izvēloties formālas frāzes. Pasivitātei un izplūdušiem prātojumiem "Sastrēgumstundā" vietas nebūs. Tiešraides laikā tiks uzsvērta konkrēta problēma un iezīmēti tās risinājumi," klāstījis jaunā raidījuma vadītājs Rēders.

Studijā tiks aicināti ne tikai politiķi, bet arī skatītāji, kuriem tiešraides laikā būs iespēja izteikt savu viedokli, idejas un piedāvāt iespējamos risinājumus. Tāpēc jau pašlaik raidījuma veidotāji aicina aktīvus cilvēkus, kuri vēlas vērot diskusijas tiešraidi klātienē, pieteikties pa e-pastu sastregumstunda@ltv.lv.

Raidījuma "Sastrēgumstunda" veidošanā piedalīsies redaktores Iveta Elksne un Vija Ķenava, tā režisore būs Dace Slavinska, projekta vadītāja – Iveta Lepeško. Studijas dizainu veidojis mākslinieks Kristaps Skulte.

Jau vēstīts, ka LTV ēterā vairs nebūs diskusiju raidījuma "Kas notiek Latvijā?", kuru vadīja Jānis Domburs. LTV ar žurnālistu radušās domstarpības, kuru risināšana joprojām turpinās.

Svarīgākais