"Liepājas autobusu parks" piedāvā iespēju liepājniekiem nokļūt lidostā "Rīga"

Liepājas pasažieru pārvadājumu kompānija "Liepājas autobusu parks" (LAP) turpmāk liepājniekiem nodrošinās nokļūšanu arī uz starptautisko lidostu "Rīga", aģentūrai BNS pavēstīja LAP valdes loceklis, biznesa attīstības direktors Oskars Špickopfs.

Viņš klāstīja, ka atbilstoši aptaujas datiem šādu iespēju no Liepājas nokļūt lidostā "Rīga" un atpakaļ, neiebraucot Rīgas centrā, izmantotu vairāk nekā 28% klientu.

Špickopfs pastāstīja, ka jaunā pakalpojuma ieviešana paredz LAP sadarbību ar taksometru kompāniju "Baltic Taxi" par tās automašīnu izmantošanu pasažieru pārvadāšanai minētajā maršrutā.

Pēc viņa sniegtās informācijas, lai no Liepājas nokļūtu lidostā "Rīga", pie autobusa vadītāja papildu biļetei būs jāiegādājas kupons par vienu latu un autobusa vadītājs attiecīgi informēs dispečeru, kas rezervēs taksometru. Iebraucot Rīgā, K.Ulmaņa gatves pieturā "Zolitūdes iela" pasažierus sagaidīs "Baltic Taxi" taksometri, kas viņus un viņu bagāžu aizvedīs uz lidostu.

Savukārt, lai nokļūtu no lidostas "Rīga" uz Liepāju, brauciena dienā vismaz 15 minūtes pirms autobusa izbraukšanas no Rīgas autoostas pasažieriem būs jārezervē vieta autobusā, bet piecas minūtes pirms autobusa izbraukšanas no Rīgas autoostas pasažieriem jādodas uz lidostas "Baltic Taxi" biroju, no kurienes taksometrs aizvedīs uz pieturu "Mežmalas iela", kur pasažieris varēs iekāpt maršruta Rīga–Liepāja autobusā.

Lielākais LAP akcionārs ir uzņēmums "LAP1R" ‒ tā īpašumā ir 49,49% uzņēmuma akciju, bet otra lielākā akcionāre ir Liepājas dome, kurai pieder 34,85% autobusu parka akciju. Autobusu parka akciju kapitāls ir 627,4 tūkstoši latu. Uzņēmuma akcijas kotē Rīgas Fondu biržas otrajā sarakstā.

Latvijā

Lietu, kurā bijušais Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Mūzikas tehnoloģiju katedras vadītājs Rolands Kronlaks vērsies tiesā pret akadēmiju par viņa atstādināšanu no darba Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 9.jūlijā plkst.14, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais