Pagājušajā diennaktī Latvijā vairākas smagas avārijas

Pagājušajā diennaktī Latvijā notikušas vairākas smagas avārijas, tostarp Liepājas apvidū avārijā bojāgājusi sieviete, aģentūra BNS noskaidroja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūra BNS uzzināja, ka pulksten 14.08 saņemts izsaukums uz avārijas vietu Liepājas-Klaipēdas šosejas sestajā kilometrā, kur bija saskrējies mikroautobuss un pasažieru automašīna. NMPD aģentūrai BNS pavēstīja, ka avārijā dzīvību zaudēja 48 gadus veca sieviete, savukārt divi cilvēki cietuši - 52 gadus vecs vīrietis slimnīcā nogādāts ar krūšukurvja lūzumu, bet 28 gadus vecs vīrietis - ar sejas kaulu lūzumiem.

Nīcas apkārtnē notikusi divu automašīnu sadursme, kurā bijuši iesaistīti trīs cilvēki, taču divi ir atteikušies no mediķu palīdzības, bet 68 gadus veca sieviete ar krūškurvja sasitumu un, iespējams, arī lūzumu nogādāta slimnīcā.

Savukārt Mārupes pagastā autoavārijā smagas politraumas guvuši divi cilvēki - 21 gada veca sieviete un 27 gadus vecs vīrietis.

Latgalē mediķi steigušies palīgā divos ceļu satiksmes negadījumos. Apgāžoties automašīnai, slimnīcā nogādāti divi jauni vīrieši - 20 un 25 gadu veci. Abi bijuši alkohola reibumā. 20 gadu vecajam jaunietim ir smadzeņu satricinājums un atslēgas kaula lūzums, bet otrajam cietušajam vīrietim - apakšdelma lūzums un smadzeņu satricinājums.

Savukārt pēc divu automašīnu sadursmes slimnīcā nogādāta 52 gadus veca sieviete ar krūšukurvja un vēdera sasitumiem un 47 gadus vecs vīrietis ar ribu lūzumiem un smadzeņu satricinājumu.

Zemgalē automašīna notriekusi 85 gadu vecu sievieti, kura ar galvas sasitumu, sistu brūci pakausī un muguras sasitumu nogādāta slimnīcā, bet 24 gadus vecs vīrietis pēc sadursmes ar automašīnu nogādāts slimnīcā ar smadzeņu satricinājumu un dažādiem sasitumiem. Vīrietis bijis alkohola reibumā.

Kopumā pagājušajā diennaktī NMPD saņēmis 1156 izsaukumus.

Latvijā

Speciālos avio līgumreisus valsts amatpersonas varēs izmantot gan ārkārtas situācijās vai izņēmuma stāvoklī, gan gadījumos, kad regulārie komercreisi ir jāgaida ilgāk par 12 stundām pirms vai pēc apmeklējamā pasākuma, paredz Valsts kancelejas (VK) izstrādātie grozījumi regulējumā par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi.

Svarīgākais