Latvijas lielākajā daļā saglabājas migla vai dūmaka

Sestdienas rītā Latvijas lielākajā daļā joprojām nav izklīdusi mākoņu sega un migla vai dūmaka, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Vietām debesis ir skaidras, vairāk šādu vietu ir Kurzemē un Zemgalē, pārējā valstī ir apmācies un dūmakains vai miglains laiks. Redzamība dažviet visos reģionos nepārsniedz 200-400 metru, valsts lielākajā daļā redzamība ir 500-3000 metru.

Gaisa temperatūra -1..+4 grādi, Ziemeļkurzemes piekrastē +5..+6 grādi. Pūš lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš ar ātrumu 1-4 metri sekundē, brāzmās 2-7 metri sekundē.

Arī Rīgā aizvien saglabājas apmācies un dūmakains laiks. Austrumu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūš līdz sešiem metriem sekundē, gaisa temperatūra ir +4 grādi.

Piektdien zem mākoņu segas un miglā gaisa temperatūra nepakāpās augstāk par +4..+6 grādiem, bet saulainajās vietās gaiss iesila līdz +10 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija no +3,8 grādiem Gulbenē līdz +10,2 grādiem Liepājā.

Svarīgākais