Kuldīgas novadā notiek zemessargu sacensības

Kuldīgas novada Upīškalna šautuvē sestdien norisināsies Zemessardzes 45.nodrošinājuma bataljona (ZS 45.NBN) ikgadējās Lāčplēša dienai veltītās militārās daudzcīņas sacensības zemessargiem, informēja Zemessardzes pārstāvis Krists Siksna.

Plānots, ka sacensībās piedalīsies vairāk nekā 70 zemessargu.

Sacensībās piedalīsies septiņas komandas no Zemessardzes un viena komanda no Kuldīgas policijas iecirkņa. Notiks orientēšanās sacīkstes ar kontrolpunktiem un šaušana ar dienesta pistolēm, triecienšautenēm un ložmetējiem dažādās distancēs. Sacensību laikā būs gan dalībnieku individuālā šaušanas prasmju vērtēšana, gan komandu vērtēšana.

Šādu sacensību mērķis ir veicināt bataljona zemessargu iesaistīšanu sistemātiskās šaušanas nodarbībās, pilnveidot šaušanas iemaņas un noskaidrot labākās komandas un individuālos šāvējus.

Latvijā

Ķeguma hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē piektdien, 27. septembrī, un sestdien, 28. septembrī, būs pazemināts ūdenslīmenis, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Latvenergo" pārstāvji. Pakāpeniska ūdenskrātuves līmeņa pazemināšana sāksies no 26. septembra.

Svarīgākais