Valsts budžetā ieskaita noziedzīgi iegūtu vienu miljonu latu

Rīgas apgabaltiesa šonedēļ nolēmusi atstāt negrozītu Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu, ar kuru vairāk nekā miljons latu atzīts par noziedzīgi iegūtiem finanšu līdzekļiem, tāpēc tie ieskaitāmi valsts budžetā, apstiprina prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne.

Viņa norādīja, ka noziedzīgi iegūtos finanšu līdzekļus ar tiesas lēmumu nolemts konfiscēt un ieskaitīt valsts budžetā. Rīgas apgabaltiesas spriedums vairs nav pārsūdzams.

Kriminālprocesu par noziedzīgi iegūtu mantu šogad augustā sāka Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sadarbībā ar Organizētās noziedzības un citu nozaru specializēto prokuratūru.

Materiāli par noziedzīgi iegūtajiem finanšu līdzekļiem tika izdalīti no pašlaik izmeklēšanā esošas krimināllietas, kas sākta par starptautiska mēroga krāpšanu lielā apmērā, viltotu dokumentu izmantošanu un noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, izmantojot Latvijā un ārvalstīs reģistrētu uzņēmumu norēķinu kontus.

Plašāku informāciju izmeklēšanas interesēs Pakalne nevarēja sniegt, taču apstiprināja, ka lietā pagaidām aizdomās turēto nav. Lietu pašlaik izmeklē Valsts policija.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.