"airbaltic" saistībā ar lidostas slēgšanu atceļ reisu uz Varšavu

Latvijas nacionālā aviokompānija trešdienas rītā atcelusi reisus Rīga–Varšava un Varšava–Rīga, teikts aviokompānijas paziņojumā "Twitter" kontā.

Reiss bija paredzēts pulksten 11.40.

"airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags aģentūrai BNS pastāstīja, ka reisi atcelti saistībā ar otrdien notikušo avārijas nosēšanos Varšavas lidostā. Viņš izteica nožēlu, ka no "airBaltic" neatkarīgu apstākļu dēļ ir apgrūtināti lidsabiedrības pasažieri, tomēr piebilda, ka pašlaik tiek darīts viss, lai "air Baltic" klienti nokļūtu tur, kur viņiem nepieciešams, kā arī lai viņi varētu saņemt visu nepieciešamo palīdzību. Vanags arī aicināja pasažierus sekot līdzi aktuālajai informācijai "airBaltic" mājaslapā, zvanīt pa informatīvo tālruni, kā arī izmantot "airBaltic" sniegto informāciju sociālajos tīklos.

Savukārt starptautiskajā lidostā "Rīga" pavēstīja, ka, iespējams, būs atcelti arī Polijas aviosabiedrības "LOT" reisi, tomēr lidostas pārstāve aicināja sekot līdzi aktuālajai informācijai lidostas mājaslapā vai zvanīt pa informatīvo tālruni.

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder bijušajam "airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Latvijā

Īstenojot uz bērnu onkoloģijas attīstību vērstu projektu, plānots ieguldīt 9,3 miljonus eiro, lai turpmāko piecu gadu laikā ieviestu uz pacientu centrētu un multidisciplināru pieeju visā aprūpes procesā, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).