Tiesā nonākusi privātpersonas prasība pret Arti Pabriku par neglaimojošu izteikumu

Līdz tiesai nonākusi privātpersonas Elīnas Kolātes prasība pret politiķi Arti Pabriku ("Vienotība") par izteikumu, ka par simts latiem var strādāt tikai muļķi, ko aizsardzības ministrs sacīja, attaisnojot algu paaugstināšanu premjera birojā šā gada martā.

Kolāte no politiķa prasa personīgu atvainošanos un kompensāciju simts latu apmērā, otrdien vēstīja TV3 Ziņas.

"Ir vairākas lietas, ko varu darīt - es varētu rakstīt naidīgus komentārus internetā, iet pie Saeimas dauzīt logus, bet civilizēts veids ir iesniegt prasību tiesā. Ar to gribu pateikt, ka konkrēti man šis gājiens nav paticis," televīzijai sacīja Kolāte.

Viņa iepriekš strādāja Latvijas Radio, kur pēc nodokļu samaksas algā saņēma mazāk par simts latiem - 84 latus mēnesī. Kolāte nevarēja piekrist ministra paustajam, ka par simts latiem strādājot tikai muļķi, jo viņa sevi par tādu neuzskata.

Pabriku tiesā pārstāvēja advokāts Arvīds Masalis, kurš skaidroja, ka ministrs ticis pārprasts. Pabriks gribējis pateikt, ka ar atalgojumu, ko saņem valsts pārvaldē strādājošie, kvalificētus darbiniekus noturēt nevar.

Pabriks TV3 Ziņām atzina, ka kļūdījies vārdu izvēlē, taču uzskata, ka kļuvis par upuri politiskām intrigām."Tas bija no konteksta izrauts un nepareizi interpretēts, ceru, ka tiesa pieņems pareizu lēmumu," sacīja Pabriks.

Tiesas spriedums gaidāms pēc divām nedēļām.

Latvijā

Ieinteresētības un degsmes trūkums politiķos steidzamā kārtā meklēt efektīvus risinājumus, kā slēgt mūsu valsts austrumu robežu nelikumīgajiem šķērsot tīkotājiem, vedina domāt, ka arī vismaz tuvākajā laikā asa sižeta filmu cienīgās tā dēvēto migrantu tvarstīšanas tā arī turpināsies. Šo nejēdzību izbeigt var tikai vienā veidā – cieši noslēgt austrumu robežu.

Svarīgākais