Zemessargs, kurš savā somā ievietoja eksplodējušo spridzekli, visticamāk, bijis reibumā

Ādažu poligonā cietušais zemessargs, kurš bija alkohola reibumā, ir tas pats, kas, visticamāk, savā somā ievietoja spridzekli, kura eksplozijā gāja bojā viens, bet cieta vēl vairāki zemessargi.

"Jā, šādas aizdomas ir tiem, kas ir veikuši dienesta izmeklēšanu," žurnālistiem otrdien atzina Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis ("Vienotība").

Aizsardzības ministrijas pārstāvji, kuri trešdien bija ieradušies komisijā runāt par negadījuma izmeklēšanas gaitu, ne noliedza, ne apstiprināja informāciju, vai kriminālprocesā aizdomās turētais zemessargs ir tas pats, kurš bija reibumā.

Jau vēstīts, ka 23.oktobra pēcpusdienā Ādažu poligonā sprādzienā, kas notika pēc militāro mācību beigām, cieta kopumā astoņi zemessargi un viens jaunsargs. Viens no cietušajiem zemessargiem svētdienas vakarā no gūtajiem ievainojumiem mira.

Viens no sprādzienā cietušajiem zemessargiem bijis alkohola reibumā, savukārt citu cietušo organismā alkohols nav konstatēts.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube jau paziņojis, ka pēc sākotnējās izmeklēšanas rezultātiem ir noskaidrots zemessargs, kura mugursomā sprāga mazas jaudas lādiņš.

Saistībā ar sprādzienu poligonā uz izmeklēšanas laiku atstādināti divi Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona virsnieki – bataljona komandieri un pretgaisa aizsardzības baterijas komandieris.

Abi virsnieki atstādināti no amata, jo notiekošajā dienesta izmeklēšanā, kas sākta saistībā ar sprādzienu Ādažu poligonā, ir atklājušies jauni fakti un patlaban notiek to nostiprināšana ar liecībām un ekspertu atzinumiem.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais