Ziemas sezonā autoceļus tīrīs 675 speciālās tehnikas vienības

Ziemas sezonā autoceļus tīrīs 675 speciālās tehnikas vienības un jau ir sagādāti nepieciešamie autoceļu apstrādes materiālu krājumi, norāda valsts autoceļu uzturētāja "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes informācijas centrs dispečers Edmunds Bērziņš.

Viņš informēja, ka no 1.novembra līdz 31.martam tiek īstenots ziemas dienests, pievēršot pastiprinātu uzmanību laikapstākļiem un darbu veicēju diennakts mobilitātei, tā nodrošinot operatīvu ceļu pretapledojuma apstrādi un attīrīšanu no sniega.

"Lai gan sinoptiķi sniegu un salu tuvākajā laikā vēl neprognozē, atbildīgie ceļu dienesti darbam uz autoceļiem ir sagatavojušies jau laikus," norādīja Bērziņš.

Viņš informēja, ka no 1.novembra tiek mainītas arī ceļu uzturēšanas klases. Valsts autoceļi ir sadalīti piecās ziemas uzturēšanas klasēs – A(augstākā), A1, B, C un D(zemākā) atkarībā no ceļu klasifikācijas, satiksmes intensitātes, seguma tipa, tehniskā stāvokļa, plānotā (pieejamā) finansējuma un sociāliekonomiskās nozīmes. Tāpat noteikti īpaši sliktā tehniskā stāvoklī esošie ceļu posmi, kas apkalpojami ar atkāpēm no ziemas uzturēšanas klasēm.

Kopumā uz valsts autoceļiem ziemas uzturēšanas klases ir noteiktas 20 223 kilometri, no tiem augstākās A klases ceļi ir saglabāti iepriekšējā gada līmenī – 613 kilometri, A1 klases ceļu šogad būs par 77 km vairāk nekā pērn – 2 116 kilometri, B, C un D klases jeb valsts reģionālās un vietējās nozīmes ceļi, attiecīgi - 2 483 un 12 864 un 2 148 kilometri.

Informācija par konkrētu ceļu posmu uzturēšanas klasēm un to aprakstiem ir pieejama www.lvceli.lv .

Tāpat Latvijas Valts ceļi aicina autovadītājus pievērst lielāku uzmanību savai braukšanas manierei, ceļa un automašīnas tehniskajam stāvoklim, tuvojoties ziemas sezonai.

Svarīgākais