KNAB vadītāja amatam virza biroja darbinieku Streļčenoku

© F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata konkursā uzvarējis KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks, pirmdien paziņoja konkursa komisijas vadītāja, Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane.

Viņa preses konferencē uzsvēra, ka Štreļčenokam ir nepieciešamā profesionalitāte un līderības potenciāls.

Tāpat komisijas rīcībā nav ziņu par potenciālā jaunā KNAB vadītāja ietekmēšanas riskiem.

Dreimane arī sacīja, ka Streļčenoks vada KNAB ētikas komisiju un tas liecina, ka viņam ir autoritāte biroja darbinieku vidū.

Par viņa apstiprināšanu vēl jālemj valdībai un Saeimai.

Konkursa otrajā kārtā bija iekļuvis arī bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja Ilze Jurča un KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore. Piektais otrajā kārtā iekļuvušais pretendents, bijušais Muitas vadītājs Kalvis Vītoliņš savu dalību konkursā vēlāk atsauca.

Kopumā konkursā bija pieteikušies 13 kandidāti.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais