Sporta līdzjutējiem neliela interese par olimpiskajām spēlēm Londonā

2012. gads būs lieliem sporta notikumiem bagāts, un par daudziem no tiem jau tagad ir sporta draugu interese. Vismaz Eiropas mērogā lielākā interese ir par olimpiskajām spēlēm Londonā un 2012. gada Eiropas čempionātu futbolā, bet Latvijas līdzjutēju auditorijai daudz tuvāks ir pasaules čempionāts hokejā.

Gada lielākais sporta notikums viennozīmīgi ir vasaras olimpiskās spēles, kas notiks Londonā. Taču latviešu sporta draugu interese patlaban nav pārlieku liela, ņemot vērā, ka Latvija netiks pārstāvēta komandu sporta veidos. Arī biļešu vairs nav daudz. Firma Express Travel olimpiādes vērotājiem piedāvā piecus variantus, kā doties uz Londonu un klātienē vērot sporta spēles, taču cena nav visai pievilcīga – 995 lati par personu divu dienu braucienam. Tūrisma uzņēmuma Sporta braucieni valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa pastāstīja, ka cilvēki par olimpiskajām spēlēm interesējas, tomēr daudzi, uzzinājuši biļešu cenas, pārdomā iespēju šajā laikā ceļot uz Londonu un baudīt olimpiādes gaisotni ielās, nemaz nepūloties iegūt biļetes uz spēlēm.

Vairs tik pievilcīgas nešķiet arī Eiropas futbola čempionāta, kas risināsies vairākās Ukrainas un Polijas pilsētās, biļetes, kas iepriekš loterijas kārtībā pārdotas pat par 30 eiro. Pašlaik oficiālajā tirdzniecības vietnē ticketing.uefa.com vairs pieejamas biļetes tikai par 120 eiro uz spēli. Taču latviešu interese par šo pasākumu ir, par spīti tam, ka čempionāta finālā nespēlēs Latvijas nacionālā izlase.

Vislielākā interese viennozīmīgi ir par pasaules čempionātu hokejā, kas risināsies maijā – Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā un Somijas galvaspilsētā Helsinkos. Mūsu izlase aizvadīs septiņas spēles Stokholmā, Globen arēnā.

Čempionāta orgkomitejas ģenerālsekretārs Zviedrijā Lars Karlsons Neatkarīgajai pastāstīja, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem 2012. gada čempionāta biļetes būs lētākas. Globe arēnā būs tikai sēdvietas un tās, atkarībā no atrašanās vietas, iedalītas četrās kategorijās. Pašlaik iespējams iegādāties tikai biļešu paketes uz četrām spēlēm, un paketes cena 4. kategorijā maksā 895 zviedru kronas jeb apmēram 70 latu. Protams, izdalot uz četri, vienas spēles izmaksas patiešām salīdzinājumā ar čempionātu Slovākijā, Bratislavā, nav augstas – tikai 17,5 lati. Bet vismaz pagaidām nav plānots biļešu paketes dalīt. Un turklāt lētākās vietas ir Globe arēnas pašā augšā, no kurienes, kā pārliecinājās Neatkarīgā, hokejistus gan varētu saskatīt, bet ripu ieraudzīt ļoti grūti. Un tas arī nozīmē, ja fani vēlas redzēt visas septiņas Latvijas izlases spēles, tad minimālā maksa ir 490 latu tikai par biļetēm. «Mēs gribam pārdot visas biļetes. Martā mēs varētu sākt izskatīt iespēju paketes dalīt vai nu dienas biļetēs, vai pārdot biļetes uz atsevišķām spēlēm,» norādīja L. Karlsons.

Sarunā ar Neatkarīgo orgkomitejas priekšsēdētājs vēl nespēja pateikt, kurā valstī – Zviedrijā vai Somijā – raitāk noris biļešu tirdzniecībā. Taču viņš prognozēja, ka pārdoto biļešu apjoms uz čempionāta spēlēm varētu būt līdzīgs.