Pēc ugunsgrēka dzīvoklī bojā gājuši divi bērni

© F64 Photo Agency

Ugunsgrēkā Rīgā piektdien dzīvību zaudējuši divi mazi bērni, kuru veselības stāvoklis pēc izglābšanas bija ļoti smags, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inese Veisa.

Izsaukums uz piecstāvu dzīvojamo māju Bruņinieku ielā 121 saņemts piektdien plkst.15.33. Mājā dedzis dzīvoklis otrajā stāvā. Ugunsgrēks bija izcēlies virtuvē, kurā bojātā siena bija apsista ar kartonu, veicinot ugunsgrēka izcelšanos.

Ugunsdzēsēji izglāba divus bērnus ‒ sešus gadus vecu meitenīti un četrus gadus vecu zēnu ‒, kā arī aptuveni 50 gadu vecu sievieti. Tomēr mediķiem bērnu dzīvību neizdevās glābt.

Bērni dzīvoklī bija gulējuši uz dēļiem un matrača, kur ugunsdzēsēji viņus arī atraduši. Abi bērni jau sākotnēji bijuši ar mazām dzīvības pazīmēm. Ģimene bija sociāli nelabvēlīga, sacīja Veisa.

Sieviete ar apdegumiem un saindēšanos ar dūmiem nogādāta slimnīcā. Iespējams, cietusī ir bērnu vecmāmiņa.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša aģentūrai BNS norādīja, ka notikuma vietā bija ieradušās četras ātrās palīdzības brigādes, ieskaitot vienu reanimācijas brigādi, kas strādāja ar cietušajiem.

Notikuma vietā sākotnēji bija slēgta transportlīdzekļu satiksme, kas tagad ir atjaunota.

Latvijā

“Bērni vasarā trīs mēnešu laikā ne tikai aizmirst lielāko daļu no mācību materiāla, bet arī zaudē ieradumu mācīties,” bērnus uzskatot par neattīstītām būtnēm, portālā “Manabalss.lv” parakstu vākšanu uzsācis kāds Pjotrs Kurtukovs, aicinot atteikties no vasaras brīvlaika trīs mēnešu garumā, tā vietā atstājot brīvdienas no 15. jūnija līdz 31. jūlijam. Viedokļi par to ir dažādi.

Svarīgākais