Saeimas komisija runās ar NEPLP par TV3 lēmumu kļūt par maksas kanālu

Jaunizveidotā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, ko vada bijusī "Latvijas Avīzes" žurnāliste Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība), trešdien apmeklēs Nacionālo elektronisko plašsaziņas padomi (NEPLP), lai pārrunātu TV3 plānus pamest bezmaksas programmu paketi virszemes apraidē, liecina komisijas darba kārtība.

Izbraukuma sēde notiks trešdien, 26.oktobrī.

Deputāti vēlas noskaidrot situāciju par nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmu bezmaksas apraides nodrošināšanu. Patlaban virszemes televīzijā pieejami četri bezmaksas kanāli ‒ LTV1, LTV7, TV3 un LNT.

TV3 šonedēļ nāca klajā ar paziņojumu, ka no nākamā gada plāno pārtraukt raidīt virszemes apraidē un kļūt par maksas kanālu. TV3 paskaidroja, ka maksa digitālās televīzijas ieviesējiem par televīzijas signāla pārraidīšanu brīvajā ēterā Latvijā ir ļoti liela – 650 tūkstoši latu – un tas televīzijai nav pieņemams.

Uz NEPLP trešdien aicināti arī TV3 , LNT un "Lattelecom" pārstāvji.

Jau vēstīts, ka šonedēļ tika ievēlēts Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sastāvs. Par NA pārstāves Mūrnieces vietnieku ievēlēts Boriss Cilevičs no "Saskaņas centra" (SC), savukārt sekretāra pienākumus pildīs Dzintars Ābiķis ("Vienotība").

Komisijā darbosies arī Andris Vilks, Inga Bite no Zatlera Reformu partijas, Ilmārs Latkovskis no NA,Augusts Brigmanis no Zaļo un zemnieku savienības, Vladimirs Nikonovs un Aleksandrs Jakimovs no SC.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais