KNAB priekšnieka konkursa otrajai kārtai virza piecus kandidātus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata konkursa komisija nolēmusi virzīt padziļinātai vērtēšanai konkursa otrajā kārtā piecus pretendentus, žurnālistiem piektdien sacīja Valsts kancelejas direktore un Pretendentu vērtēšanas komisijas vadītāja Elita Dreimane.

Otrajai kārtai virzīs ekspolitiķi un bijušo iekšlietu ministru Māri Gulbi un bijušo muitas vadītāju un pašreizējo uzņēmuma "Biznesa un juridiskā prakse" īpašnieku Kalvi Vītoliņu.

Tāpat par atbilstošiem pretendentiem uz KNAB priekšnieka amatu novertēti un otrajai kārtai virzīti divi KNAB nodaļu vadītāji un viens KNAB nodaļas vadītāja vietnieks, proti, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja Ilze Jurča, KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore un KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Valsts kanceleja kopumā konkursa pirmajā kārtā bija atlasījusi 13 pretendentus.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais