Iekšlietu iestādēm valdība piešķir 819 tūkstošus latu

Valdība otrdien iekšlietu sistēmas iestādēm piešķīra mazāk par prasīto summu – nepilnus 819 tūkstošus latu, aģentūrai BNS pavēstīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Sākotnēji valdībai tika lūgts piešķirt 1,14 miljonus latu, taču valdība otrdien sēdes slēgtajā daļā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem atvēlējusi 818 895 latus.

Mazākas naudas summas, nekā prasīts, piešķirtas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) – 186,9 tūkstoši latu prasīto 250,6 tūkstošu latu vietā – un Valsts robežsardzei (VRS) – 40 463 lati prasīto 302 347 latu vietā.

IeM Informācijas centram atvēlēti 152 783 lati, Valsts policijai – 327 569 lati, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei – 28 930 lati un Nodrošinājuma valsts aģentūrai – 82 250 lati.

Informācijas centrs paredzējis pirkt datorus un monitorus, lai izpildītu Latvijas saistības pret Eiropas Savienību, proti, nodrošināt biometrijas datu apmaiņu. "Tie nav vienkārši datori, kurus var nopirkt veikalā, bet informācijas apmaiņas datori," norādīja Pētersone-Godmane.

Pēc publiski pieejamās informācijas, kas iekļauta Finanšu ministrijas atzinumā, katra darbstacija maksā 1244 latus.

VUGD nauda nepieciešama, lai iegādātos speciālo tehniku, kas ir nolietojusies vai neatbilst drošības standartiem, piemēram, saspiestā gaisa baloniem ir beidzies termiņš, jāiegādājas arī aizsargcimdi.

Valsts policijai nauda nepieciešama, lai ieviestu centralizētu un elektronisku dokumentu apriti, bet VRS un PMLP papildu finansējums piešķirts saistībā ar patvērumu meklētāja skaita pieaugumu. Vienlaikus valdība neatbalstīja VRS pieprasījumu piešķirt finansējumu elektroenerģijas samaksai 52 tūkstošu latu apmērā un apkures izdevumu segšanai 20 tūkstošu latu apmērā, informēja Pētersone-Godmane.

Jautājums tika skatīts valdības sēdes slēgtajā daļā, un publiski nav pieejama sīkāka informācija, kādiem konkrētiem pasākumiem nauda tiks tērēta.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais