Piecu dienu laikā ugunsgrēkos gājuši bojā septiņi cilvēki

Pēdējās piecās dienās ugunsgrēkos gājuši bojā septiņi cilvēki, viens no tiem pirmdienas vakarā, kad ugunsnelaimē dārza mājiņā dzīvību zaudējis pagaidām nenoskaidrots cilvēks.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aģentūru BNS informēja, ka pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji saņēma 24 izsaukumus. Kopumā dzēsti 19 ugunsgrēki, veikti trīs glābšanas darbi, bija arī divi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkā gājis bojā viens cilvēks.

Ugunsgrēks ar traģiskām sekām notika pirmdienas vakarā Rīgā blakus Rumbulas lidlaukam dārza mājiņā.

Sākoties aukstajam laikam, VUGD arvien biežāk izbrauc uz ugunsgrēkiem dārza mājiņās. Pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji dzēsuši sešas degošas dārza mājiņas. Šādiem ugunsgrēkiem visbiežāk ir divi iemesli. Pirmkārt, kad ārā kļūst auksti, bezpajumtnieki meklē vietu, kur patverties, un pamestās vai rudens laikā neapdzīvotās dārza mājiņas tam ir piemērotas. Lai sasildītos, bezpajumtnieki izmanto dažādas sildierīces, bieži vien paštaisītas, un pat iekurina telpā ugunskuru.

Jau ziņots, ka oktobrī traģiskākais ugunsgrēks notika pagājušās piektdienas naktī divstāvu koka mājā Rīgā, Kadiķu ielā. Tajā gājuši bojā trīs, bet izglābušies deviņi cilvēki.

Latvijā

Tuvākajā diennaktī debesis virs Latvijas būs diezgan skaidras un naktī austrumu rajonos gaiss var atdzist līdz -4 grādiem, bet sestdien dienā atkal būs mēreni silts, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Svarīgākais