LTV pieļauj tiesāšanos ar žurnālistu Domburu

Latvijas Televīzija (LTV) pieļauj tiesāšanos ar žurnālistu Jāni Domburu, bet ar atlaisto žurnālistu Kārli Streipu varēs sadarboties tikai gadījumā, ja būs pārliecība, ka viņš rupjības ēterā vairs neteiks.

Tā pirmdien preses konferencē sacīja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots, kurš informēja par sabiedriskās televīzijas piedāvājumu skatītājiem rudens sezonā.

Kots sacīja, ka sarunas par Dombura atgriešanos televīzijā turpmāk notiks ar žurnālista advokātu starpniecību, savukārt līdzšinējās viņš novērtēja kā destruktīvas.

"Mēs sāksim sarunas ar Dombura advokātu, tad skatīsimies, kā sarunas tālāk virzās. Mēs nepiekrītam prasībām, ka televīzija nav pildījusi saistības. Iespējams, ka būs tiesa," pieļāva Kots.

Savukārt par Streipu esot jābūt pārliecībai, ka rupji vārdi ēterā vairs netiks lietoti. Līdz šim Kots neesot sekojis līdzi Streipa radošajai darbībai, taču tagad tam pievērsis uzmanību.

"Vēlos ar Kārli Streipu satikties un parunāt par ētera valodu, kurā brīdī ir vulgāra valoda un kurā brīdī ir publiska sabiedriskā medija valoda. Mums jābūt pārliecībai par to, ka nekas tāds vairs neatkārtosies. Man ir bijusi iespēja pēc tam [pēc Streipa atlaišanas] iepazīties ar viņa radio lietoto valodu, kurā autors atļaujas norādīt cilvēkiem, uz kurieni iet," komentēja Kots.

Jau vēstīts, ka Domburs LTV vadīja publisko debašu raidījumu "Kas notiek Latvija?", kurš pēc vasaras atvaļinājuma netika atsākts, bet Streips vadīja žurnālistu diskusiju "Skats no malas" un pēc rupjības izteikšanas ēterā tika atbrīvots no darba.

Latvijas Televīzijā (LTV) no 9.novembra trešdienu vakaros būs jauns debašu raidījums žurnālista Gundara Rēdera vadībā, kas būs redzams bijušā raidījuma "Kas notiek Latvijā" ētera laikā.

Jaunajā sezonā LTV plāno attīstīt ziņu klāstu, ieviešot papildu ziņu izlaidumu plkst.19.45, kā arī veidot ikvakara "Panorāmu" kā analītisku raidījumu ar dienas notikumu analīzi, viedokļu apskatu un ekspertu komentāriem. Būs skatāmi ziņu izlaidumi ‒ "Šodien Latvijā un pasaulē" plkst.18, "Ziņas" plkst.19.45, kā arī "Panorāma" plkst.20.30 un "Nakts ziņas" plkst.23.

Savukārt raidījumā "100.pants", kas tiks rādīts četras reizes nedēļā, spēkus izmēģinās jau pieredzējuši žurnālisti, kā arī vairākas jaunas ētera personības ‒ ziņu aģentūras BNS žurnālists Kārlis Roķis, "Radio SWH" žurnālists Ainārs Rutkēvičs, "Neatkarīgās Rīta Avīzes" žurnāliste Baiba Lulle, kā arī LTV1 rīta programmas "Labrīt, Latvija!" vadītāja Inese Vaikule.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais