Policija pret kaktu dakteri Ezergaili sākusi kriminālprocesu par neatļautu ārstniecību

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldē pret kaktu dakteri Gunti Ezergaili sākts kriminālprocess par neatļautu ārstniecību.

Izmeklēšana sākta saistībā ar Veselības inspekcijas (VI) iesniegumu par aizliegumu nesertificētam ārstam Ezergailim praktizēt, jo tādējādi viņa rīcība var novest pie smagiem pacientu veselības vai pat dzīvības apdraudējumiem.

Policija aicina atsaukties Ezergaiļa pacientus, kuri cietuši no viņa darbībām vai kuri var sniegt citu noderīgu informāciju lietas apstākļu noskaidrošanai.

Laikraksts "Neatkarīgā" iepriekš ziņoja, ka VI iesniegtas vairākas sūdzības par Ezergaili, kurš apkrāpj pensionārus.

Materiāli par viņu nodoti Ģenerālprokuratūrā, kas tos savukārt pārsūtījusi VP Kurzemes reģiona pārvaldei.

Avīzē bija teikts, ka Ezergailis no veciem un naiviem cilvēkiem izviļ viņu ietaupījumus. Neraugoties uz to, ka VI par viņu sakrājušās jau vairākas sūdzības un materiāli nodoti Ģenerālprokuratūrā, Ezergailis turpina praktizēt savu nodarbi, un nesen viņš gandrīz aizsūtīja uz viņpasauli kādu Ventspils pensionāri.

Sarunā ar "Neatkarīgo" kaktu dakteris melojis, ka viņam ir visi nepieciešamie sertifikāti – esot kardiologs, reanimatologs, ģimenes ārsts, iekšķīgo slimību speciālists – un visas vainas esot ārstējamas caur mugurkaulu. Pārbaudot Ezergaiļa sniegtās ziņas, noskaidrojies, ka derīgu sertifikātu, kas legalizētu pacientu muļķošanu, viņam nav. Ārsta sertifikāta derīguma termiņš beidzies pirms desmit gadiem. Savukārt tāda Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūra, kas it kā atļāvusi dakterim strādāt visā Latvijas teritorijā, vairs neeksistē.

Taču naiviem vecīšiem, kas savas aizejošās veselības saglābšanai gatavi ķerties pie katra salmiņa, tādi jautājumi šķiet otršķirīgi. Arī tas, kādēļ medicīna jāpraktizē viesnīcas istabiņās vai privātos dzīvokļos, nevis atbilstoši aprīkotās medicīnas iestādēs. Apmaiņā pret cerību viņi brīnumdakterim maksā 150–160 latu, bet pēc tam smagi pieviļas, vēstīja laikraksts.