Kolāts apsver iespēju kļūt par LTV Ziņu dienesta vadītāju

© Jānis Saliņš, f64

Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts apsver iespēju kļūt par Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītāju, aizstājot šajā amatā Mareku Gailīti, kurš septembra beigās iesniedza atlūgumu.

"Laba diena! Ziņoju, ka nopietni apsveru jaunu izaicinājumu, par kuru jau laikam dzirdēts," pirmdien savā "Twitter" kontā ziņoja Kolāts.

Latvijas Radio mājaslapā rakstīts, ka Kolāts kā iemeslus pāriešanai darbā par LTV Ziņu dienesta vadītāju minējis atalgojumu un "jaunus izaicinājumus". Uz šo amatu Kolātu uzaicinājis LTV vadītājs Edgars Kots. Par to Kolāts arī informējis savu tiešo vadību – Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāju. Tomēr NEPLP patlaban lūgusi vēl divas nedēļas laika, lai izvērtētu iespēju paaugstināt Kolāta atalgojumu.

Aģentūrai BNS ar Kolātu pagaidām nav izdevies sazināties.

Jau vēstīts, ka pašreizējais LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis septembra pēdējā nedēļā iesniedzis atlūgumu. Gailītis nolēmis pāriet darbā uz sabiedrisko attiecību jomu.

Gailīša pēdējā darbadiena būs 24.oktobris, un līdz šai dienai LTV vadītājs atradīs jauno Ziņu dienesta vadītāju.

Pirmdien LTV ģenerāldirektors Edgars Kots preses konferencē izklāstīs aktualitātes LTV.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais