LNMM mācīsies no ungāriem, kā iesaistīt muzeja darbā brīvprātīgos seniorus

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) mācīsies no Ungārijas kolēģiem, kā muzeja darbā iesaistīt brīvprātīgos pensionārus, liecina "Grundtvig" mūžizglītības programmas projekta "The Learning Museum" (Muzejs, kas mācās) mājaslapā publicētā informācija.

Eiropas brīvprātīgā darba gadā atbalstu guvis LNMM un Budapeštas mākslas muzeja kopīgais pieteikums "Grundtvig" brīvprātīgo senioru projektu programmai, kurā LNMM no 2011. līdz 2013.gadam apgūs Budapeštas mākslas muzeja pieredzi brīvprātīgā darba organizēšanā.

"Budapeštas mākslas muzejs pirmais Ungārijā ieviesa brīvprātīgo programmu un tagad kalpo kā piemērs citiem muzejiem. Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, kas joprojām vienīgais no Latvijas muzejiem organizē brīvprātīgo programmu, cer pārnest šīs zināšanas un attīstīt tās Latvijā," teikts projekta mājaslapā.

Projekta ietvaros Latvijas brīvprātīgie iepazīsies ar Budapeštas mākslas muzeja brīvprātīgo programmu un tās metodēm, lai tās ieviestu arī LNMM.

"2011. - Eiropas brīvprātīgā darba gads - ir laba iespēja paplašināt brīvprātīgā darba tradīcijas, ņemot vērā, ka abu valstu valdības lielāku uzsvaru liek uz jauniešu brīvprātīgo darbu. Šis projekts varētu palīdzēt šo tradīciju paplašināt, iekļaujot arī vecāko paaudzi," norādīts "The Learning Museum" mājaslapā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais