Ar ASV atbalstu remontēs astoņus Latvijas VUGD depo

ASV atbalsta programmā noslēgti līgumi par astoņu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) staciju rekonstrukciju kopumā 2,1 miljona ASV dolāru apmērā (aptuveni 1,1 miljons latu).

Līgumi noslēgti ar diviem Latvijas uzņēmumiem – kompāniju "Ekers" un pilnsabiedrību "Koger un Partneri".

Depo remontēs Aizkrauklē, Līvānos, Ķeipenē, Gulbenē, Strenčos, Valkā, Liepājā un Ventspilī. Veicamo darbu apmērs katrā depo ir atšķirīgs, piemēram, depo garāžu vārtu un jumta nomaiņa Strenču un Līvānu depo, kā arī jaunu garāžu celtniecība Aizkraukles un Gulbenes depo.

Plānots, ka remontus pabeigs gada laikā – līdz 2012.gada rudenim.

Civilās sadarbības projekti tiek realizēti ASV bruņoto spēku virspavēlniecības Eiropā Civilās sadarbības programmas ietvaros, kas nodrošina tādus humānās palīdzības projektus kā, piemēram, bērnunamu, pansionātu, valsts ugunsdzēsības un glābšanas staciju, kā arī neatliekamās medicīnas centru remonta projektu izstrāde, iepirkums un darbu realizācija.

Šogad maijā ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere piedalījās renovētā Madonas VUGD depo atklāšanas ceremonijā, kas viens no pirmajiem saņēma programmas finansējumu.

Latvijā

Tuvākajā diennaktī debesis virs Latvijas būs diezgan skaidras un naktī austrumu rajonos gaiss var atdzist līdz -4 grādiem, bet sestdien dienā atkal būs mēreni silts, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Svarīgākais