Eksperti par risinājumu LTV satura problēmām redz Kota nomaiņu

Lai risinātu satura problēmas Latvijas Televīzijā (LTV), jānomaina televīzijas vadītājs Edgars Kots, kā arī satura vadītāji, laikrakstam "Diena" atzinuši mediju eksperti.

Pēc ekspertu domām, problēma ir satura vadībā, un šajā vērtējumā Anda Rožukalne, profesors Ainārs Dimants un lektors Jānis Juzefovičs ir vienisprātis – LTV saturu nosaka profesionāli viduvēji cilvēki, un televīzijas problēmas ir vājas satura vadības sekas.

Juzefovičs ir piesardzīgāks par LTV vadītāja maiņas jēgu, taču Dimants un Rožukalne ir vienisprātis – lai izietu no LTV satura problēmām, ir jāmaina gan Kots, gan satura vadītāji. Dimants norādījis, ka LTV nepieciešams jauns redzējums uz satura attīstību un jārunā arī par Kota atbildību. Proti, vadības komandu var mainīt tikai Kots, kurš pierādījis, ka nepulcē savā komandā spēcīgus profesionāļus, tāpēc izeja no LTV tālākas sadrupšanas būtu tikai jauns LTV vadītājs, kurš veidotu jaunu komandu.

Savukārt žurnālists Jānis Domburs norāda uz nepieciešamību LTV problēmas risināt kompleksi, turklāt to darīt uzreiz gan politiskajā, gan sabiedrības, gan profesionālajā līmenī, tāpat kā airBaltic gadījumā, kad, problēmām samilstot, tās sistēmiski šķetināja. Ķeršanās klāt tikai vienam līmenim situāciju būtiski nemainītu.

LTV kurators Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) Sergejs Kārītis norāda, ka vienmēr ir lietas, ko var uzlabot, un padome ar LTV jau vienojusies par virzieniem, kuros jāpalielina raidījumu skaits, lai izpildītu likuma prasības, taču to liedzot izdarīt finansējuma trūkums. Kārītis neredz pamatu runāt par Kota nomaiņu, jo cits vadītājs saskaršoties ar tām pašām problēmām.

Darbojoties pašreizējam NEPLP sastāvam, Kota krēsls nešūpojas, taču februārī būs beigušās NEPLP pārstāvju pilnvaras, un padomes sastāvs būtiski mainīsies, jo no pašreizējiem locekļiem kandidēs tikai Dace Buceniece un Kārītis. Kad izkristalizēsies valdības koalīcijas modelis un iespējamie NEPLP locekļu kandidāti, būs arī redzams, vai LTV šefa krēsls sāks šķobīties, norāda "Diena".

Laikraksts arī vēsta, ka LTV jaunajos plānos cerības liktas uz žurnālistu Gundaru Rēderu. Vienbrīd esot izskanējis, ka Rēders varētu būt viens no jaunajiem "Panorāmas" vadītājiem, taču viņš šādu iespēju apšauba. Ceturtdienas rītā viņš runāšot LTV vadību, jo pagaidām neesot līdz galam panākta vienošanās, ko turpmāk viņš varētu darīt. Uz iespēju vadīt ziņas viņš raugoties skeptiski, bet diskusiju raidījuma vadīšanai piekristu. Taču, "ja vadu, tad nāku ar savu formātu", saka Rēders.

Svarīgākais