Zemessardzi turpmāk vadīs pulkvedis Leonīds Kalniņš

Valdība otrdien Zemessardzes (ZS) komandiera amatā iecēla pulkvedi Leonīdu Kalniņu.

Savukārt līdzšinējo ZS komandieri Juri Zeibārtu plānots pārcelt Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieka operacionālajos jautājumos amatā.

Rotācija saistīta ar to, ka atbrīvojusies Apvienotā štāba priekšnieka vietnieka vieta, kurā līdz šim bija pulkvedis Ivo Mogiļnijs, kas ieguvis augstu amatu Afganistānā – NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) vadības līmeņa pārstāvja vietu.

Jaunais ZS komandieris Kalniņš līdz šim bija ZS Operatīvās pārvaldes priekšnieks. Karjeru Zemessardzē viņš sācis 1997.gadā, bijis Izlūku mācība centra komandieris, Sauszemes spēku un Zemessardzes štāba Operatīvās plānošanas pārvaldes priekšnieks.

Latvijā

Otrdien, 8.oktobrī, Ministru kabinetā tika skatīti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, Administratīvās atbildības likumā un Krimināllikumā. Rosinātie grozījumi minētajos likumos paredz no alkohola koncentrācijas pārbaudes procesa izslēgt iespēju personai subjektīvi bez jebkāda pamata atteikties no amatpersonas veiktās alkohola koncentrācijas pārbaudes vai nepiekrist tās rezultātiem, kā arī noteikt atbildību par atteikšanos no amatpersonas prasītās pārbaudes veikšanas.