Paševica grib palikt NVA vadītājas amatā

Lai gan Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Baiba Paševica iepriekš apsvērusi iespēju kļūt par topošā Nacionālā veselības dienesta (NVD) vadītāju, viņa tomēr nolēmusi palikt savā pašreizējā amatā.

Paševica aģentūrai BNS atzina, ka kopš sarunas ar veselības ministru Juri Bārzdiņu šā gada augustā par iespējamo pāriešanu uz NVD viņai konkrētāku piedāvājumu neesot bijis, un arī tad, ja šāds piedāvājums būtu, viņa no tā atteiktos.

"Ja vien tas ir iespējams, es vēlētos palikt un strādāt šeit, jomā, ko es ļoti labi pārzinu," sacīja Paševica.

Veselības ministrija, kuras pārziņā ir NVD, nesen lūdza Labklājības ministrijai sniegt viedokli par iespējamo Paševicas pārcelšanu, un LM atbildes vēstulē pret to nav iebildusi, aģentūru BNS informēja LM pārstāve Marika Kupče. Tas gan nenozīmē Paševicas automātisku pārcelšanu.

Paševica iepriekš aģentūrai BNS norādīja, ka apsver iespēju pāriet uz NVD. Lai gan viņa pēc sarunas ar Bārzdiņu vēl nebija sniegusi konkrētu atbildi, NVA direktore atzina, ka tas viņai varētu būt labs izaicinājums, jo pēdējā laikā viņa kā paciente daudz saskārusies ar veselības aprūpes sistēmu.

Veselības ministrijas (VM) preses sekretārs Oskars Šneiders informēja, ka VM pašlaik vēl nav izšķīrusies, vai uz Nacionālā veselības dienesta vadītāja amatu izsludināt konkursu vai arī iecelt kādu no esošajiem valsts ierēdņiem, kuru kompetence atbilstu jaunveidojamā dienesta vadītāja pienākumiem.

Jau vēstīts, ka valdība augusta beigās atbalstīja VM ierosinājumu apvienot Veselības ekonomikas centru un Veselības norēķinu centru, no 1.novembra izveidojot vienotu Nacionālo veselības dienestu.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais