Kurzemē sirmgalvi sadzeļ desmit sirseņi

Kurzemes pusē ātrās palīdzības mediķi trešdien slimnīcā nogādājuši 83 gadus vecu sievieti, kuru bija sadzēluši desmit sirseņi, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Sirmgalvei pēc iršu dzēlieniem sākusies dzīvībai bīstama alerģiska reakcija, un viņa smagā stāvoklī nogādāta slimnīcā. No iršu dzēlieniem cietusi arī 16 gadu veca jauniete un 30 gadu vecs vīrietis Rīgas apkaimē, kuri hospitalizēti ar smagām alerģiskām reakcijām.

Mediķi trešdien atkal snieguši palīdzību diviem mazuļiem, kuri bija applaucējušies ar karstu šķidrumu – 11 mēnešu vecs bērns bija uzrāvis sev virsū uz galda stāvošu kafijas krūzi, bet gadu vecs bērns nejauši aplējies ar karstu ūdeni. Abi bērni nogādāti slimnīcā ar vēdera un krūškurvja apdegumiem.

Mikroķirurģijas centrā nogādāts 47 gadus vecs vīrietis, kurš mājās ar elektrisko zāģi bija nopietni savainojis rokas pirkstus, kā arī 49 gadus vecs vīrietis, kurš bija traumējis pēdu, ieraujot to kādā mehānismā.

Pagājušajā diennaktī mediķi devušies 1091 izsaukumā, tostarp sniegta palīdzība 142 dažādu traumu gadījumos.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais