"airBaltic" akcionāri vienojas par līguma atcelšanu un Flika maiņu; uzrunāti vairāk jauni kandidāti

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" akcionāri ceturtdien ir panākuši vienošanos par savulaik slēgtā akcionāru līguma atcelšanu un aviokompānijas prezidenta Bertolta Flika nomaiņu, žurnālistiem apliecināja Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Šī vienošanās gan vēl jāapstiprina akcionāru sapulcei, kuras sākums ceturtdien ievilcies privātā aviokompānijas akcionāra "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) patiesā labuma guvēja Andreja Rudeško pārstāvja kavēšanās dēļ.

Matīss informēja, ka akcionāriem vēl jāpanāk vienošanās par pamatkapitāla finansēšanas niansēm. SM valsts sekretārs pastāstīja, ka akcionāru sapulce nav varējusi sākties, jo tai trūcis kvoruma – uz to nebija ieradies Rudeško pārstāvis. Nedaudz vēlāk gan viņš ieradies.

Savukārt BAS valdes locekle Inga Piterniece žurnālistiem teica, ka abu akcionāru starpā vēl notiek sarunas, taču BAS piekrīt akcionāru līguma atcelšanai un Flika nomaiņai.

Meklējot jauno Latvijas aviokompānijas "airBaltic" vadītāju, ir uzrunāti vairāki amata kandidāti, norāda A. Matīss.

Viņš norādīja – lai arī oficiāli neviena kandidatūra nav izvirzīta, uzrunāti ir vairāki profesionāļi. Piekrišanu aviokompānijas vadīšanai vēl neviens nav devis.

Matīss prognozēja, ka jaunais "airBaltic" šefs varētu būt zināms jau šīs nedēļas laikā. Līdzīga situācija ir arī ar jaunu valdi –kandidāti ir uzrunāti, taču amatam vēl nav piekrituši.

Svarīgākais